16 March 2017 – 

Schilder Doe-dag klas 3

Leerlingen klas 3 BWI (bouwen, Wonen en Interieur) bezoeken de “schilder doe dag” bij techniekcollege, voorheen Arcus college in Sittard.

Op donderdag 9 maart was klas B3B en B3H uitgenodigd om deel te nemen aan de ”schilder doe dag”. Eventuele toekomstige leerlingen kunnen d.m.v. workshops kennis maken met dit mooie beroep. Tevens een leuke manier om te ervaren hoe het eraan toe gaat in de vervolg opleiding schilderen niveau 2 en 3 in het MBO. De workshops werden verzorgd door leerlingen van niveau 3. Zo kon geoefend  worden met het aanbrengen van muurverf m.b.v. rollers. Bij een andere workshop maakte men kennis met een nieuwe spuit techniek om wanden van verf te voorzien. Ook was er gelegenheid tot het beoefenen van het aanbrengen van glasweefsel op wanden. Bij deze nieuwe techniek komt er geen lijm meer aan te pas en de productiviteit ligt veel hoger. Schilderen van deuren en raamkozijnen, eigenlijk alles met betrekking tot de uitoefening van het schildersvak. Onze studenten bleken ook al goed te kunnen netwerken met toekomstige collega schilders. Kennismaken met de medewerkers van de toekomst, heet dat.

Kortom een zeer geslaagde dag. Onze leerlingen bleken zeer enthousiast en leergierig te zijn. Dit werd door de docenten van het Techniekcollege erg  gewaardeerd. De dag werd beëindigd met een rondleiding door de creatieve opleiding Signmaker niveau 2 en 3

Team Bouw Sittard;

Rachèl, Hans en Paul heel erg bedankt voor de gastvrije ontvangst.

Deel deze pagina op: