ICT op school

Wat is Somtoday?

Somtoday is het hart van onze administratie waarin alle informatie over onze leerlingen en ouders verwerkt wordt.  Deze informatie omvat hoofdzakelijk de aanwezigheid van de leerlingen, de cijfers van onze leerlingen alsook het volledige lesrooster.

In een overzichtelijk app voor ouders en leerlingen is er steeds inzicht in bovenstaande informatie.  Vanuit het rooster kunnen de leerlingen ook hun huiswerk en geplande toetsen zien.  Ook de ouders kunnen met hun eigen account al deze informatie bekijken.  Op deze manier kunnen ouders steeds zien hoe hun zoon of dochter het op school doet.

Wanneer een cijfer ingevoerd wordt door een docent, krijgen leerlingen daar een melding van waardoor zij steeds kunnen opvolgen hoe ze het op school doen.

Somtoday is makkelijk te bereiken via iedere browser en heeft, zoals eerder genoemd, een handige en overzichtelijke applicatie voor ouders en leerlingen.

Wat is Zoom?

Op dit moment bevindt heel Nederland zich in een moeilijke situatie waarbij de scholen moesten overschakelen naar online lesgeven.  Om met leerlingen video-contact op afstand op te zetten, zijn er meerdere oplossingen.  VMBO Maastricht heeft gekozen voor Zoom.  Dit is een professioneel programma waarbij leerlingen en docenten elkaar kunnen zien en natuurlijk ook spreken.  Veiligheid en privacy zijn voor onze school heel belangrijk en Zoom kon de beste oplossing bieden.

De werking is heel simpel.  De docenten maken per les een link aan en plaatsen die link bij het huiswerk in Somtoday.  De leerlingen kunnen op deze link klikken waarna ze in de wachtruimte van de les komen.  De docent laat de leerlingen dan virtueel binnen in zijn of haar klas.  Het enige wat leerlingen nodig hebben is een computer (of tablet) met een camera, een microfoon en een internetverbinding.

Wat is LessonUp?

Vanaf dit jaar werken wij op VMBO Maastricht ook met LessonUp.  Dit is een online programma waarbij docenten hun les op een interactieve kunnen delen met leerlingen.  De leerlingen kunnen met een pincode, die per les wordt uitgegeven, meedoen met de les.  Wanneer de docent dan een meerkeuzevraag of een open vraag stelt, kunnen de leerlingen hier direct op antwoorden.

Ook wordt de les direct op de computer bij de leerling thuis, of in de klas, gestreamd.  Zo kan de leerling steeds meedoen met de les en heeft hij of zij ook toegang tot de filmpjes, afbeeldingen of audio-fragmenten die de docent heeft klaargezet.

De docent heeft te allen tijde inzicht in de voortgang van de leerlingen waarna de les hierop aangestuurd kan worden. 

Mocht je een voorbeeld willen zien van een interactieve les, klik dan op deze link https://www.lessonup.com/nl/lesson/s3hBb5iPdpKHdnWYC en kies vervolgens start les.

Geen computer of internet?

Is er thuis geen computer en/of internet beschikbaar, neem dan contact op met school. Wij kijken dan hoe wij jou kunnen ondersteunen.

Op zoek naar een laptop, IPad of chromebook?

Ben je privé op zoek naar een geschikte laptop, iPad of Chromebook, of ben je toe aan vervanging? Bekijk het assortiment van VMBO Maastricht door naar shop.studywise.nl te gaan en zoek op LVO!

Wat biedt Studywise?

Betaling via Ideal – kies evt. voor gespreid betalen in 48 maanden.

Verleng je garantie naar 3 of 4 jaar inclusief schadedekking (zonder eigen risico op laptops en Chromebooks).

Bij een defect wordt je apparaat thuis opgehaald, binnen 5 werkdagen weer gerepareerd en weer thuis afgeleverd zonder extra kosten.

Gebruik tijdens het betalen de code LVO20 en ontvang € 20,- extra korting! (korting geldt niet voor Apple producten). Voor meer informatie, ga naar shop.studywise.nl. Over dit aanbod kan geen contact met school worden opgenomen.

Deel deze pagina op: