Nieuwsbrief vrijdag 29 juni
29 June 2018

Nieuwsbrief vrijdag 29 juni

Beste leerling, beste ouder,

Gisteren hebben we jullie telefonisch op de hoogte gesteld van de hiaten die de onderwijsinspectie heeft aangetroffen in de schoolexamens.

We hebben ook uitgelegd dat dit niet automatisch betekent dat je al deze onderdelen nog moet inhalen. Mogelijk moet je minder onderdelen inhalen! Gisteren is de externe examencommissie, die in opdracht van de minister is ingesteld, begonnen met het per leerling bepalen van de onderdelen die nog ingehaald moeten worden. Ook komt er een individueel plan hoe we jullie daarbij gaan helpen.

Zodra de externe examencommissie heeft vastgesteld welke onderdelen je nog moet inhalen kunnen we met alle leerlingen en hun ouders een individueel gesprek voeren over datgene wat je de komende periode nog moet doen. Ook kunnen wij dan voor elke leerling persoonlijk duidelijk maken hoe wij jullie daarbij gaan helpen.

De externe examencommissie voert de regie over de examinering en verwacht uiterlijk dinsdag aan het einde van de dag het beeld compleet te hebben, waarna wij als school de individuele plannen van aanpak kunnen afronden.

Volgende week woensdag en donderdag zullen de gesprekken met de mentoren en docenten plaatsvinden. We zullen maandag aanstaande een persoonlijke uitnodiging sturen per e-mail, maar in de loop van vandaag kun je ook in je agenda van Magister kijken. Daar zetten wij de afspraak alvast in.

In het geval dat je niet aanwezig kunt zijn op de afspraak, dan wordt je op dat betreffende tijdstip gebeld. Zorg dat je dan bereikbaar bent. Laat via vmbo@lvomaastricht.nl wel aan ons weten dat je er niet bij kunt zijn. Kunnen je ouders wél komen, dan raden wij aan dat je ouders in ieder geval naar het gesprek op school komen.

Zoals bekend blijft het cijfer van het Centraal Examen staan en heb je tot 1 januari 2019 de tijd om de ontbrekende onderdelen van het schoolexamen in te halen.

Ben je in afwachting van de uitslag van je herexamen? We verwachten dat de externe examencommissie vandaag nog uitslag kan geven en we willen je daarna bellen met de uitslag.

We doen er alles aan om te zorgen dat je in september gewoon met je vervolgopleiding kunt starten, daarover zijn we met de opleidingen in gesprek. Zodra we daar meer informatie hebben laten wij dat weten.

Met vriendelijke groet,

Team VMBO Maastricht

Deel deze pagina op: