25 January 2018 – 

Health Check

Update Health Check

Net als vorig jaar zijn er dit jaar weer verschillende activiteiten omtrent de gezonde levensstijl. Zo hebben we o.a. lessen rondom gezonde leefstijl, Health Checks, enquête en hardloopwedstrijd Maastrichts Mooiste op het programma staan. De eerste activiteit die we gaan uitvoeren is de Health Check. Deze vindt plaats in week 4 van 2018. In tegenstelling tot vorig jaar worden, naast de leerlingen uit leerjaar 1, nu ook de leerlingen uit het tweede leerjaar en leerjaar 3 gemonitord op hun gezonde levensstijl.

De Health Check

De Health Check wordt in samenwerking met MaastrichtSport, Fontys en de vaksectie LO2 uitgevoerd. Omdat we de Health Check in een zo’n veilig mogelijke omgeving willen uitvoeren zullen er ook indien het mogelijk is enkele ouders aanwezig zijn. Mocht u, na het lezen van dit bericht, interesse hebben om ook mee te helpen, schroom dan niet om ons een e-mail te sturen!

Wat houdt de Health Check in?

Tijdens de Health Check laten we de leerlingen een aantal testjes doen. Met de Shuttle Run test meten we de conditie en m.b.v. van een moderne weegschaal meten we het gewicht en vetpercentage. Het voordeel van deze manier van meten is dat de leerling alleen maar op een weegschaal hoeft te gaan staan. Naast deze twee metingen zal ook de taille-omvang gemeten worden. Dit kan gewoon over de kleding van de leerlingen heen.

Mocht er bezwaar zijn om deel te nemen aan de Health Check, dan willen wij u vriendelijk verzoeken dit via de e-mail door te geven.

Voor een kleine impressie van een Health Check kunt u op deze site terecht;

http://www.rtvmaastricht.nl/nieuws/16529697/gezondheidstest-voor-vmbo-leerlingen

Mocht er nog vragen zijn, dan kunnen deze gesteld worden aan Maurice Goes en Sandra di Giuseppe (m.goes@lvomaastricht.nl of s.digiuseppe@lvomaastricht.nl)

Facebook: https://www.facebook.com/hartstikkebewustengezond/

Deel deze pagina op: