14 March 2020

coronavirus maatregelen update

Het ministerie van Onderwijs en diverse onderwijspartijen hebben elkaar vrijdag 13 maart 2020 gesproken over het wel of niet openhouden van de scholen. Het RIVM concludeerde dat het sluiten van alle scholen aan de bestrijding van de corona-epidemie heel weinig bijdraagt.

Vanmiddag overleggen de sectorraden en onderwijsbonden opnieuw met het kabinet om de huidige stand van zaken te bespreken. Dit naar aanleiding van de oproep van de federatie medisch specialisten om alle scholen te sluiten.

De huidige stand van zaken is dat de scholen openblijven. Naar aanleiding van het overleg van vanmiddag is het mogelijk dat de situatie verandert. Wij zullen u later op de dag verder informeren over de actuele richtlijnen, prioriteiten en afspraken. We volgen de ontwikkelen op de voet.

We realiseren ons dat in de huidige omstandigheden heel veel gevraagd wordt van docenten, onderwijsondersteunend personeel en leerlingen, maar zeker ook van u als ouders. De situatie verandert in snel tempo. We willen u daarom langs deze weg bedanken voor uw begrip en flexibiliteit in de komende periode.

Deel deze pagina op: