Toon je talent

Toon je Talent

Met ingang van het schooljaar 2015-2016 werken VMBO Maastricht en Kumulus intensief samen aan ‘Toon je talent in het vmbo'.

Creativiteit en verbeelding toevoegen aan kennis en vaardigheden, dat is het doel van het project. Op de basisschool hebben de Toon je talent-leerlingen al kennis gemaakt met verschillende kunstvormen: muziek, toneel, dans en beeldende kunst.

Op het vmbo starten de eerstejaars leerlingen opnieuw met een cultuurboost, maar nu gericht op “hoe kun je je talent inzetten in je latere beroepspraktijk” ofwel, hoe kunnen we creativiteit en verbeelding toevoegen aan kennis en vaardigheden die nodig zijn voor je latere beroepspraktijk. De lessen worden allemaal gegeven op school door docenten van het vmbo en van Kumulus.
Meer info over de workshops: Toon je talent vmbo leerjaar 1

De tweedejaars leerlingen kijken de kunst af bij de kunstenaars in de verschillende culturele instellingen in Maastricht. Hoe werkt een kunstenaar eigenlijk? Antwoord op deze vraag onderzoeken de leerlingen o.a. door op bezoek te gaan bij een aantal van deze instellingen. Vervolgens werken ze een opdracht uit in de klas tijdens de kunstlessen.

Na het ‘rondje Toon je talent’ gaan de leerlingen tijdens de handvaardigheid-, muziek- en dramalessen aan de slag om, in het verlengde wat de leerlingen gezien hebben bij de kunstinstellingen, zélf kunst te maken. Deze kunst wordt op 18 april op school gepresenteerd.
Alle handvaardigheid groepen worden gesplitst en één deel blijft bij de eigen docent en de anderen deel gaat naar een docent van Kumulus, toneelgroep Maastricht, Mares of Opera Zuid. De leerlingen die extern gaan hebben tijd genoeg om op locatie te komen en weer terug zodat ze op tijd zijn voor de volgende les. Deze lessen duren 60 minuten. Toon je talent vmbo leerjaar 2.

Hieronder treft u een video aan met een compilatie van Toon je Talent.
Deze film Toon je talent Vmbo is gemaakt door Romy Endeman en geeft een goed beeld van de afgelopen jaren Toon je Talent met Vmbo Maastricht i.s.m. Kaleidoscoop.

Toon je talent leerjaar 3

In het derde leerjaar zijn de leerlingen zelf de kunstenaars. Ze maken tijdens de ckv-lessen een eigen productie, bijvoorbeeld een toneelstuk, een film, een expositie of een muziekstuk etc. Natuurlijk worden ook hier de resultaten gepresenteerd. Meer info over de workshops: Toon je talent vmbo leerjaar 3

Zie hier de indeling: TjT leerjaar 3 schema A groepen
Let op: Vanaf volgende week (week 46) t/m 10 februari 2017, zullen álle CKV lessen op locatie Kumulus Herbenusstraat 89 plaatsvinden.

Ook kunt u onze Facebookpagina bekijken en liken. Hier treft naast actuele informatie K&C informatie ook eventuele foto's en fimpjes aan die gemaakt tijdens de workshops.

Deel deze pagina op: