Hart-Stikke

Hart-Stikke is het gezonde leefstijl programma van vmbo Maastricht waarbij o.a. samengewerkt wordt met Maastricht Sport, GGD, de ouderraad en het AZM.

Uit onderzoek is gebleken dat steeds meer kinderen niet meer voldoen aan de bewegingsnorm van 30 minuten per dag. Deze inactieve levensstijl brengt vele gezondheidsrisico’s met zich mee waaronder overgewicht/obesitas.Vmbo Maastricht heeft naast kennisoverdracht ook een verantwoordelijk voor het welzijn van de leerlingen. Met Hart-Stikke wil vmbo Maastricht zich profileren en de bewustwording van een gezonde levensstijl bij de leerlingen vergroten.

Het programma bestaat uit verschillende Health Checks, sport en bewegen lessen (Skills), theorielessen rondom thema’s van gezonde leefstijl en conditietrainingen door middel van het hardloopprogramma Irun2Bfit. De sportieve hoogtepunten bij Hart-Stikke zijn deelname aan de 5km van Maastrichts Mooiste en onze eigen triathlon.

Aan het eind van het schooljaar organiseert Hart-Stikke een symposium waarbij verschillende specialisten workshops/lezingen zullen geven omtrent het thema Gezonde Leefstijl. Met dit symposium wil Hart-Stikke er voor zorgen dat niet alleen de bewustwording bij de leerlingen toeneemt, maar vooral ook de kennis bij de ouder/verzorgers.

Wil jij je voorbereiden op Maastrichts Mooiste? Volg dan dit stappenplan en wordt fit om Maastrichts Mooiste te lopen. 

Maastricht Sport is ook enthousiast over het programma Hart-stikke! Lees hier wat Maastricht Sport erover schrijft.

Klik op de afbeelding om een filmpje te bekijken over de Triatlon die al 10 jaar wordt
georganiseerd voor onze leerlingen!

Deel deze pagina op: