test

Ouderraad

Waarom een ouderraad?
De ouderraad zorgt voor een goed contact tussen ouders/verzorgers van de leerlingen en de school. Ouders en directie/ docenten van de school praten samen over allerlei onderwerpen met het doel het onderwijs voor onze kinderen goed te behouden waar het goed is en samen te verbeteren waar het beter kan.

Wat doet de ouderraad?
Binnen de ouderraad wordt aandacht besteed aan bijvoorbeeld; aanschaf van boeken, indeling van proefwerkweken, ouderbijdrage, lesuitval, gebruik van computers, mobiele telefoons enz. Een andere rol van de ouderraad is het leveren van hand- en spandiensten bij activiteiten zoals open dagen, thema-avonden, diploma-uitreiking en excursies.

Daarnaast worden er in de ouderraad ook algemene thema’s besproken zoals veiligheid en pedagogisch klimaat op school en daarbuiten, of meer actuele concrete thema’s zoals pesten, gebruik van alcohol of andere genotsmiddelen.

U en de ouderraad
Op dit moment zijn er enkele ouders actief in de ouderraad. Maar we zijn nog dringend op zoek naar nieuwe ouders. Eén keer per zes weken komt de ouderraad bij elkaar om te overleggen.
Hebt u belangstelling of wilt u eerst een keer bij ons komen meeluisteren of praten, stuur een mailtje naar de ouderraad en dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

De folder van de ouderraad vindt u hier

Deel deze pagina op: