11 March 2020

Richtlijnen coronavirus update 11 maart

We informeren u graag over de richtlijnen die onze school volgt in het omgaan met het risico op besmetting met het coronavirus. Wij volgen strikt de richtlijnen van de GGD en het RIVM.

Algemene richtlijnen

Kinderen kunnen gewoon naar school, tenzij uw kind last heeft van de luchtwegen (hoesten) en/of koorts (>38 graden) heeft. Dit is de richtlijn die van toepassing is voor heel Nederland, uitgezonderd Noord-Brabant.

Docenten uit Noord-Brabant

Zoals u wellicht op het nieuws gezien hebt, zijn de adviezen van het RIVM voor inwoners van Noord-Brabant strenger geworden. Enkele van onze docenten komen uit Noord-Brabant. Voor hen gelden de richtlijnen van het RIVM en de GGD Noord-Brabant. De docenten die momenteel lesgeven vertonen geen van allen verkoudheidsverschijnselen. Als school gaan wij hier zeer zorgvuldig mee om, zodat we risico's minimaliseren. Wij hebben binnen de school afgesproken dat als deze medewerkers verkoudheidsverschijnselen vertonen, zij zich ziek melden. Wanneer de klachten over zijn, wachten onze docenten nog 24 uur voordat zij weer komen werken.

Heeft u vragen over de gezondheid van uw kind?

Neem telefonisch contact op met de huisarts of huisartsenpost als hij/zij:
- Koorts heeft met luchtwegklachten (hoesten of kortademigheid)
- En de afgelopen twee weken in een land/regio is geweest met grote verspreiding van het coronavirus.
- Of de afgelopen twee weken contact heeft gehad met een patiënt met het coronavirus.

De huisarts overlegt met de GGD of verder onderzoek naar en testen op het nieuwe coronavirus nodig is.
Wij hopen u voor dit moment voldoende geïnformeerd te hebben. Mocht de situatie daar aanleiding toe geven, dan ontvangt u van ons aanvullende informatie.

Deel deze pagina op: