LVO start Zomerschool om leerlingen te begeleiden
03 July 2018

LVO start Zomerschool om leerlingen te begeleiden

Ons doel is om zoveel mogelijk eindexamenleerlingen van VMBO Maastricht voor 31 augustus alsnog hun diploma te laten behalen. Zij kunnen dan zonder studievertraging starten aan hun vervolgopleiding waar zij ongetwijfeld heel erg naar uitkijken. Het College van Bestuur van Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs (LVO) zet daar actie op en start een Zomerschool voor de leerlingen van VMBO Maastricht. De Zomerschool zorgt voor de individuele plannen van aanpak voor de leerlingen, de organisatie van de nog in te halen schoolexamens en de begeleiding van de leerlingen.

Individueel plan van aanpak
Over het individueel plan van aanpak worden woensdag en donderdag gesprekken gevoerd met leerlingen en ouders. Leerlingen en ouders weten dan wat ze nog moeten doen, wanneer en wat ze nog nodig hebben om het schoolexamen af te ronden. Hierin zijn ook extra instructie en lessen voorzien. Tijdens de gesprekken krijgen leerlingen en ouders meer gedetailleerde toelichting over de Zomerschool.

De Zomerschool wordt geleid door schoolleiders van andere LVO-scholen. We schakelen daarbij hulp in van de school zelf, verschillende LVO-scholen en van docenten uit heel Nederland. Iedereen toont grote betrokkenheid naar onze leerlingen. De Zomerschool zorgt voor de organisatie en afname van de nog in te halen toetsen. Cito maakt de toetsen en waarborgt dat de toetsen daadwerkelijk de eindtermen dekken. Dit is belangrijk, want we willen geen concessies doen aan de kwaliteit van het diploma.

De Zomerschool is op de locatie VMBO Maastricht en leerlingen kunnen er gebruik van maken tot en met 31 december 2018. De Zomerschool werkt nauw samen met de externe examencommissie.

Deel deze pagina op: