Jan Rijkers benoemd tot interim-lid College van Bestuur VMBO Maastricht
05 July 2018

Jan Rijkers benoemd tot interim-lid College van Bestuur VMBO Maastricht

Drs. Jan Rijkers is door de Raad van Toezicht van Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs (LVO) benoemd tot interim-lid College van Bestuur VMBO Maastricht. Jan Rijkers start per direct. Hij draagt de verantwoordelijkheid voor VMBO Maastricht en heeft tevens een standplaats op school, zodat hij van dichtbij bij het primaire proces betrokken zal zijn. De benoeming is tot 1 januari 2019.

De benoeming van Jan Rijkers is een van de maatregelen van de Raad van Toezicht naar aanleiding van de ontstane situatie rondom het VMBO Maastricht. Als interim-bestuurder draagt Jan Rijkers de verantwoordelijkheid voor het VMBO Maastricht en rapporteert hij daarover rechtstreeks aan de Raad van Toezicht van LVO. Jan Rijkers zal dat doen in nauwe samenwerking met de interim-locatiedirecteur Loek de Veen en de Centrale Directie LVO Maastricht. Uiteraard zal Jan Rijkers over zijn portefeuille nauw contact onderhouden met de voorzitter van het College van Bestuur.

Overdracht

De afgelopen dagen hebben heel veel medewerkers enorm hard gewerkt om elke eindexamenleerling te voorzien van een individueel plan van aanpak. Collegevoorzitter André Postema, die in deze fase de leiding had, zal vandaag het hele dossier aan Jan Rijkers overdragen. Jan Rijkers zal als interim-bestuurder zorg dragen voor de opvolging van de huidige examinering en voor een aanpak voor de verbetering van de onderwijsprocessen bij VMBO Maastricht op korte termijn.

Over Jan Rijkers 

Jan Rijkers is zelfstandig onderwijsdeskundige en was eerder werkzaam bij onderwijsbestuur Stichting Carmelcollege als voorzitter Centrale Directie van scholengroep Het Hooghuis. Ook was hij jarenlang werkzaam bij de Inspectie van het Onderwijs als coördinerend inspecteur.

Deel deze pagina op: