24 May 2017

Extra nieuwsbrief


Afgelopen dinsdag is er op RTV Maastricht een nieuwsitem uitgezonden over onze school.

Binnen VMBO Maastricht keuren we vechten en pestgedrag uitdrukkelijk af. Wanneer dit gedrag zich toch voordoet, treden we op en volgt voor de dader of daders straf. Leerlingen die het slachtoffer zijn van pesten krijgen hulp vanuit ons zorgteam. Ook leerlingen die met behulp van hun mobiele telefoon opnames maken worden aangesproken op hun gedrag. We communiceren hierover in alle gevallen met de betrokken ouders of verzorgers. Ook bij het incident dat door RTV Maastricht werd getoond, is er door medewerkers van onze school gehandeld in lijn met dit beleid. De kwestie is vorige week met de betrokken leerlingen en ouders besproken en afgehandeld.

Tot onze spijt is dit incident via sociale media verspreid en uitvergroot. We nemen nadrukkelijk afstand van de uitlatingen die via deze social media worden gedaan.

Om leerlingen de risico’s van verkeerd gebruik van sociale media onder de aandacht te brengen, spreken we hier in de klas regelmatig over. Bovendien organiseert de ouderraad op dinsdag 30 mei van 18.15 tot 20.30 uur een extra informatieavond waaraan onder andere de politie haar medewerking verleent. Hiervoor heeft u eerder al een uitnodiging ontvangen. U kunt zich hiervoor nog steeds aanmelden via e-mail bij de heer Patrick Ummels (p.ummels@lvomaastricht.nl) We waarderen het zeer als u hierbij aanwezig kunt zijn.

Leren en werken in een veilige omgeving waarin we respectvol met elkaar omgaan is op onze school het belangrijkste. Onze docenten, medewerkers en betrokken vrijwilligers spannen zich dagelijks gezamenlijk in om dit doel te realiseren.

Vriendelijke groeten,

Johan Moes

Deel deze pagina op: